Om oss

AB Norrfjärdens Brunnsborrningar startade sin verksamhet redan 1947.
Sedan firmans start har utvecklingskurvan bara gått uppåt. I början bestod firman av tre arbetande. En på kontoret och de andra två jobbade ute på fältet. Arbetena som utfördes var borrning av vattentäkter för enskilt bruk och maskinerna som användes var linstötmaskiner.

2006 Tog Mikael Lindgren över företaget av Kenth Fjällström. Företaget har i dag 5 anställda varav en på konoret. I dag har vi 2 kompletta borriggar och utför det mesta av borrningsarbeten för vatten, energi- och anläggning. Arbetsfältet som vi jobbar på sträcker sig ut över hela Sverige men vi har även nöjet att få utföra specialborrningar åt stålverk runt om i världen bland annat Canada, Holland, Indien & Italien. Beställarna är dels privatpersoner men beställarna till de större projekten är byggföretag och kommuner.

AB Norrfjärdens Brunnsborrningar ingår även i en organisation vid namn Borrföretagen. Borrföretagen består av olika brunnsborrningsföretag runt om i Sverige, som genom organisationen samarbetar för att underlätta arbetet. Genom Borrföretagen ser vi till att hålla oss a jour med det senaste inom brunnsborrning, allt för att försöka få så mycket kunskap som möjligt för att sedan kunna utföra arbetena på ett bra sätt. Genom Borrföretagen utbildar vi oss kontinuerligt inom bland annat geologi, vattenkemi, lagar och föreskrifter.